Word jij Oxfam-festivalvrijwilliger in 2018?

09/05/2018

Aw yes, de Belgische festivalweides verwachten deze zomer weer hoog bezoek: Massive attack, Selah Sue, L’Or Du Commun, Intergalactic Lovers, the War on Drugs, King Kendrick en last but not least: Oxfam-Solidariteit!

Samen tillen we de Belgische zomer naar een hoger niveau

En dat is niet alleen leuk, maar ook nodig. Uit het jongste Oxfam-rapport blijkt namelijk dat de wereld er het afgelopen jaar rijker op is geworden, maar dat maar liefst 82% van die toegenomen rijkdom naar de rijkste 1% van de wereldbevolking ging, terwijl de armste helft geen cent rijker is geworden.

Vrouwen zijn het grootste slachtoffer van de extreme ongelijkheid. Tijd om de activist in jezelf naar boven te halen dus, en samen met Oxfam een economie te eisen die werkt voor iedereen.

Wat kan je verwachten?

Samen met een groepje andere enthousiaste vrijwilligers maak je mensen op een leuke, interactieve manier bewust van de negatieve impact van groeiende ongelijkheid op vrouwen en meisjes. Na je werkshift ben je vrij om je dansbenen los te gooien op de deuntjes van je lievelingsartiest.  

De festivals die dit jaar op de planning staan zijn:

  • Les Ardentes (5-8 juli) (FR)
  • Dour Festival (11-15 juli) (FR)
  • Gentse Feesten (17 juli) (NL)
  • Dranouter Festival (3-5 augustus) (NL)
  • Pukkelpop (15-18 augustus) (NL)
  • Les Solidarités (24-26 augustus) (FR)

Wil je dit niet missen?

Nog meer goed nieuws, dat hoeft ook niet! Op voorwaarde dat je naar een van onze twee infosessies kan komen op 27 juni of 30 juni.

Schrijf je snel in door een mailtje te sturen naar Hanne.Serroyen@oxfam.org met daarin de datum waarop je een infosessie kan bijwonen en de dag(en) waarop je de Oxfam-stand wil verblijden met je aanwezigheid.

Hopelijk tot snel!

Thema: