Oum Chan Sreyneth

Oum Chan Sreyneth is een Cambodjaanse van 20 jaar oud. Een tijd geleden verhuisde ze naar de hoofdstad Phnom Penh om daar aan de slag te gaan bij textielfabrikant Wei Xin. Oxfam helpt haar om op te komen voor haar rechten als arbeidster.

De arbeidsomstandigheden voor veel Cambodjaanse textielarbeiders zijn problematisch. Bedrijven buiten de onwetendheid van hun werknemers uit en blijven vaag over hun rechten. Dat is bij Wei Xin – leverancier van onder meer Zara – niet anders. Sinds haar debuut in de kledingfabriek, gingen Oum Chan en haar collega’s al twee keer in staking.

Oxfam werkt in Cambodja samen met vakbondsorganisaties en andere partners, die de rechten van werknemers, vrouwenrechten en mensenrechten in het algemeen verdedigen. Want in Cambodja is de strijd om het leven van de bevolkingsgroepen duurzaam te veranderen vooral een politieke strijd. Oxfam investeert, met de hulp van mensen als Els, in een versterking van de vakbonden. Zo helpen we bijvoorbeeld Oum Chan om op een rechtvaardige manier te delen in de winst en een beter leven op te bouwen.

Zin om je steentje bij te dragen?

Meer over: Cambodja, Actief burgerschap