Bintou Sankara

Bintou Sankara is voorzitster van de vrouwenvereniging in het dorpje Tibou, in Burkina Faso. Oxfam vecht samen met miljoenen wereldwijd tegen de klimaatverandering, die Bintou’s leven grondig door elkaar schudt.

Bintou is getrouwd en heeft 7 kinderen. Het leven is hard in Tibou, dat mag duidelijk zijn. West-Afrika kent geregeld periodes van droogte, onder invloed van de klimaatverandering. Verschillende dorpen zoals Tibou hebben in de periode 2011-2012 te lijden gekregen onder uitzonderlijke droogte, met ernstige gevolgen voor hun voedselvoorziening.

De meest kwetsbare gezinnen en personen in die dorpen, krijgen ondersteuning via een prgramma van Oxfam. In Tibou krijgen de acties tegen de gevolgen van klimaatverandering vorm in tuinbouw buiten het landbouwseizoen, en runderteelt op kleine schaal. Er is ook een speciaal programma voor vrouwen opgezet. Wereldwijd strijdt Oxfam mee tegen de klimaatverandering, die dreigt om het leven van miljoenen mensen in het Zuiden, zoals dat van Bintou, te verwoesten. We eisen harde actie van politieke beleidsmakers, geruggensteund door mensen over de hele wereld.

Zin om je steentje bij te dragen?

Meer over: Burkina Faso, Voedsel, Klimaat