Al-Hassan Sylla

Al-Hassan Sylla woont met zijn vrouw en twee kinderen in een klein dorpje in de buitenwijken van Kayes, in het Oosten van Mali. Met behulp van zaaigoed van Oxfam kon hij de voedselcrisis achter zich laten.

"We zijn erg trots op de oogst. Bedenk eens, een ton graan voor het eerste jaar! Dat is enorm. Deze oogst kunnen we deels verkopen, zodat we met de opbrengst nieuwe voorraadschuren kunnen bouwen…”

Verschillende dorpen in de regio hebben de gevolgen van de droogte in 2008 aan den lijve gevoeld. Vanwege de magere opbrengsten, hebben velen de landbouw links laten liggen. De organisatie viel weg; het was ieder voor zich. Sommigen hielden ook wat vee, maar de hongersnood was onafwendbaar.

Oxfam heeft al een hele tijd noodhulpprogramma’s ter plaatse. We werken rechtstreeks samen met de dorpen aan een verbetering van de levensomstandigheden van Al-Hassan en honderden andere inwoners. Dat doen we door hen opnieuw kansen te geven om een inkomen te verzekeren en door meststoffen en zaaigoed te voorzien om de lokale landbouw terug op te starten. Bovendien introduceren we bepaalde rassen van geiten en kippen, en ondersteunen we de melk- en vleesproductie.

Verder is er een sensibiliseringsactie rond het belang van een evenwichtige, gezonde voeding, specifiek naar kinderen en zwangere vrouwen gericht. En er zijn tenslotte opleidingen in landbouwtechnieken en koken, met ideetjes voor recepten voor een volledige maaltijd. Al-Hassan Sylla is, net als de andere dorpsbewoners, erg tevreden over de resultaten. 

Zin om je steentje bij te dragen?

Doe mee

Meer over: Mali, Voedsel, Rampen & conflicten