Koop bewust

Door bewust te kopen draag je bij aan een duurzamere wereld en help je mee de armoede te bestrijden. Bewust kopen kun je op verschillende manieren doen:

Tweedehandsproducten

Over heel België halen we gebruikte kleding, boeken, computers en brocante op. Die krijgen vervolgens waar mogelijk een tweede leven door de verkoop in onze tweedehandswinkels. Dat geeft mensen die het minder goed hebben bij ons de kans om ook iets moois te kopen tegen betaalbare prijzen. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de projecten van Oxfam-Solidariteit, en het hergebruik verkleint meteen ook de afvalberg. Winst voor iedereen toch?

Waar kun je tweedehandsproducten kopen?

Fairtradeproducten

Van fruitsap tot chocolade en van theekoppen tot shampoo: als je ze koopt in de wereldwinkel kun je er van op aan dat de producenten in het Zuiden er een eerlijke prijs voor krijgen. Bovendien worden eerlijke producten ook op een duurzame manier gemaakt. En ze zijn gewoon mooi, lekker of gezond.

Waar kun je fairtradeproducten kopen?

Solidariteitsproducten

Oxfam verkoopt ook een uitgebreid gamma aan eigen producten, waarvan de opbrengst gaat naar de projecten van Oxfam-Solidariteit. Van Solidariteitsagenda’s tot schoolmateriaal en wenskaarten: met de solidariteitsproducten maak jij mee het verschil voor duizenden mensen in het Zuiden.

Waar kun je solidariteitsproducten kopen?

GROEI-menu

Anders omgaan met eten en daarmee de honger de wereld uit helpen, dat is het GROEI-menu. Met dit menu kun je aan de slag als je je boodschappenlijstje opmaakt, als je aan het kokkerellen gaat of wanneer je bord op tafel staat. Laat een andere wereld groeien: eet en koop anders, en laat het weten aan je vrienden en familie.

Ontdek het GROEI-menu