Waarom je 19 juli echt niet mag missen op de Gentse Feesten

22/06/2017

Ben jij helemaal klaar voor de Gentse Feesten ? Neem dan zeker je fluostift om woensdag 19 juli te omcirkelen (hartjes tekenen mag ook), want dan is het Oxfam-dag op de Gentse Feesten. En dat is nog maar één van de redenen waarom je 19 juli zeker niet mag missen op de Gentse Feesten.

1. Op 19 juli maken we van Sint-Jacobs een plein vol steengoede, geëngageerde artiesten

One Day for Another World, ofwel de Oxfam-dag op de Gentse Feesten, is al jaren een vaste waarde op Trefpunt Festival 2017. Het is een avond vol steengoede artiesten, die meer doen dan alleen maar muziek maken. Ze willen kijken of een andere, betere wereld mogelijk is... Wij vinden van wel, jij ook?

Wie je zoal op het podium mag verwachten bij Sint-Jacobs: 

Tuurlijk, ik kom!

2. One Day breidt ook uit naar het Baudelohof (en dat betekent: 2x zoveel geëngageerde fun!)

In het Baudelohof brengen de vaste gasten van Boombal funky folk met hiphopinvloeden (dankzij Beat Bouet Trio) en is er psychedelische trance Tarantella (!) met Kalàscima. Wij vetten onze dansschoenen al extra in.  

3. Je kan op 19 juli ook iets doen tegen extreme ongelijkheid, op de Oxfam-festivalstand bij Sint-Jacobs

De Oxfam-festivalstand trekt de hele zomer langs de Belgische festivals, en op 19 juli houden we halt op Sint-Jacobs. Je kan er op een ludieke manier laten zien dat jij het niet eens bent met armoede en extreme ongelijkheid, één van de grootste uitdagingen van onze tijd. 

 

4. Sioen brengt een ode aan Graceland, samen met Zuid-Afrikaanse zangers 

Jawel: dit wordt een optreden om niet te missen. Sioen brengt een ode aan het legendarische album van Paul Simon, en krijgt daarbij het vocale gezelschap van een batterij Zuid-Afrikaanse zangers. 

5. Dit is je kans om Ghanese gitaarlegende Ebo Taylor aan het werk te zien

Ebo Taylor brengt al decennialang albums uit en is één van de bekendste Afrikaanse muzikanten. Dan verdien je het wel om headliner te zijn op One Day for Another World, vinden wij. 

Een voorsmaakje? 

6. Je was al fan van de Oxfam-stand op één van deze andere festivals deze zomer:

Ik kom!

Thema: