Team zamelt meer dan 100.000 euro in voor Oxfam Trailwalker

10/08/2017

Team Fairfoxes is al van de partij sinds de eerste editie van Oxfam Trailwalker in 2008. In totaal zamelden de vrienden uit de Kempen 100.000 euro in voor Oxfam-projecten. Dit jaar verschijnen meer dan 1000 stappers aan de start van de 10de editie van de sponsortocht. Vijf van hen tekenden present op alle edities.

100 kilometer stappen in minder dan 30 uur tijd, met de Hoge Venen als strijdtoneel. Dat is de uitdaging die moedige stappers uit heel België én het buitenland dit jaar voor de tiende keer aangaan. Ze  leggen samen de 100 kilometer af, in teams van vier. Oxfam Trailwalker is een unieke solidaire uitdaging die elk jaar honderden stappers en vrijwilligers samenbrengt.

Twaalf teams uit Hongkong

De voorbije jaren zakten teams uit de hele wereld af naar de Hoge Venen. Dit jaar zijn er opvallend veel deelnemers uit Hongkong. Hongkong is namelijk de bakermat van het internationale evenement. De eerste editie van Oxfam Trailwalker zag er het licht in 1981. Net als Oxfam Trailwalker heeft Hong Kong reden tot vieren: twintig jaar geleden werd het tot Speciale Administratieve Regio van de Volksrepubliek China gedoopt. Met de hulp van Hong Kong Economic and Trade Office (HKETO) in Brussel, trekken twaalf teams uit Hong Kong naar de Hoge Venen. Onder hen ook vijf teams van 20-jarigen.

Maar dat is nog niet alles. Het team dat dit jaar het meeste geld inzamelt, krijgt de unieke kans deel te nemen aan de Hongkongse editie van Oxfam Trailwalker. Verschillende teams, waaronder de Fairfoxes, strijden nog om die eer.

Om deel te mogen nemen aan de bijzondere tocht, moeten de 272 ingeschreven teams minstens 1500 euro inzamelen. Dit bedrag gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd, in de strijd tegen armoede en extreme ongelijkheid.

De 10de editie in cijfers (op 10 augustus)

  • 272 ingeschreven teams
  • 1088 stappers
  • 400 vrijwilligers, waaronder bijna 100 hulpverleners van het Rode Kruis. 12 trouwe vrijwilligers uit de Duitstalige regio worden extra in de bloemetjes gezet.
  • 1000 supporters
  • 355.000 euro voor Oxfam-projecten

Extra :

  • Wil je een team interviewen of ontmoeten? In bijlage vind je de lijst met de teams per regio (er zijn verschillende tabbladen in het document) en de contactgegevens van de teamkapiteins. Neem gerust contact op om hen te volgen tijdens hun laatste voorbereidingen.
  • Wil je de Fairfoxes interviewen? Neem dan rechtstreeks contact op met ons.
  • Wil je vrijwilligers interviewen? Neem dan rechtstreeks contact op met ons.
  • Foto’s en getuigenissen zijn verkrijgbaar op aanvraag.
  • Meer info op www.oxfamtrailwalker.be

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter