Sla de handen in elkaar #WithSyria

14/03/2016

Vind jij ook dat onze wereldleiders - na 5 jaar conflict in Syrië - voorrang moeten geven aan de levens van de Syriërs boven politieke belangen? Maak dan een vredesduif met je handen en deel je foto.

Laat van je horen voor Syrië

5 jaar crisis in Syrië. 5 jaar van wreedheid en bloedvergieten. Syrië is het middelpunt van een immense humanitaire crisis.

Elke dag opnieuw worden er in Syrië mensen, burgers, aangevallen en vermoord. We riskeren om een hele generatie kinderen te verliezen door dit conflict. Mensen sterven van honger of ziekte omdat voedsel, water en medicijnen met opzet worden weggehouden van belegerde steden en dorpen.

Meer dan de helft van de Syriers is van huis moeten vluchten. 5 miljoen van die vluchtelingen heeft Syrië moeten verlaten. Het is de grootste vluchtelingencrisis ter wereld sinds de Tweede Wereldoorlog.

Tienduizenden mensen, waaronder journalisten, dokters en advocaten, zijn vermist na hun arrestatie. Alleen maar omdat ze hun beroep uitoefenden of opkwamen voor hun rechten.

Ben jij #WithSyria?

De VN heeft al verschillende besluiten uitgevaardigd over de crisis in Syrië. Maar miljoenen mensen blijven elke dag lijden onder het conflict. Verschillende landen zijn militair betrokken.

Miljoenen Syriërs blijven wanhopig proberen om hun familie te helpen overleven. Een wereldwijde beweging van meer dan 130 organisaties (waaronder Oxfam), WithSyria, toont zijn solidariteit met de Syriërs. Want genoeg is genoeg. We blijven niet langs de kant staan terwijl Syrië nog steeds in brand staat.

We moeten een standpunt innemen #withSyria.

Maak een vredesduif en doe met ons mee.