Prikkel 2021 “De- / Re-Construct”: unchain your mind! Online edition

Prikkel 2021 Banner
17/11/2020
Wat als we onze perceptie van de wereld, onze relatie met anderen en onze positie in de samenleving in twijfel trekken? Hebben we allemaal dezelfde rechten, dezelfde privileges, dezelfde kansen, dezelfde mogelijkheid om onze stem te laten horen? Is er een verschil tussen de wereld zoals die is en de wereld zoals die ons wordt aangeleerd? Op 12 en 13 februari nodigt Prikkel 2021 je uit om wat ons wat lijkt te zijn verworven te deconstrueren en te reconstrueren.
 
Elk jaar komen jongeren uit het hele land samen voor een weekend vol ontmoetingen, debatten en uitwisselingen. Ook al verstoort het coronavirus de formule dit jaar, de inhoud en de warme sfeer van Prikkel zijn nog steeds van de partij.

"Het is altijd zo geweest!"

#MeToo, Black Lives Matter, zegt je dat iets? Deze bewegingen hebben zich uitgesproken over de discriminatie van groepen mensen. Maar voor sommigen wordt praten over witte privileges of het privilege van mannen ervaren als een aanval.. "Het is altijd zo geweest! Waarom zou ik het model in twijfel trekken dat ik altijd heb gekend, mijn manier van leven of denken? "
 
Dit oude model houdt vooroordelen, stigmatiserend (ten onrechte een slechte reputatie bezorgen) of onderdrukkend gedrag in stand. Dit is het moment om dit model te bekijken op een kritische manier helemaal uiteen te halen (deconstrueren) en een nieuw model te herbouwen (reconstrueren). Hetzelfde geldt voor bepaalde overtuigingen: moet de democratie veranderen? Hoe kunnen wij bijdragen tot verandering? Zijn mensenrechten of vrijheid voor iedereen, of slechts voor een klein deel van de samenleving?

Prikkel dit jaar online

Op 12 en 13 februari bekijken we tijdens Prikkel 2021 samen hoe we de wereld kunnen reconstrueren. Op vrijdagavond gaan we van start met een online escapegame in het thema. Daarna verdiepen we het thema met een eerste introductie. Op zaterdagvoormiddag gaan we verder met 2 workshops en een lunchconcert.  Maak je geen zorgen, Prikkel 2021 gaat dan wel online door, maar blijft focussen op actie. Is passief voor je scherm in de zetel hangen niets voor jou? Goed nieuws, want onze workshops zijn interactief! Bekijk het volledige programma.
 
 
Praktisch
  • Waar? Online. Je ontvangt een bevestiging na inschrijving, de link naar Prikkel 2021 krijg je in je mailbox een aantal dagen voor het evenement.
  • Wanneer? Vrijdag 12 februari van 19u-22u en zaterdag 13 februari van 09u30-14u.
  • Wat ? Thematische escape game, workshops en een concert. Bekijk het volledige programma.
  • Voor wie ? Jongeren van 16 tot 30 jaar
  • Prijs? Prikkel 2021 is gratis. Let op, inschrijven is verplicht.
 
Je ontvangt alle praktische details per e-mail, maar stel gerust je vragen via info@prikkel.net. Volg al het nieuws over Prikkel 2021 op de voet via het Facebook-evenement.