Betaalbare winterkledij: Oxfam België lanceert opnieuw pop up tweedehandswinkels

15/10/2021

Voor het tweede jaar op rij lanceert Oxfam België een pop-up winkel met tweedehands winterkleding voor 3€ per kilo. Zowel in Brussel als in Antwerpen.

Omdat veel mensen het in België moeilijk hebben om betaalbare kwaliteitskleren te vinden, startte Oxfam België vorig jaar een pop-up winkel in hartje Anderlecht met tweedehands winterkleding tegen een zeer lage prijs. Die had veel succes, maar moest door de lockdown vroegtijdig sluiten. Omwille van het succes opent nu ook een tweede winkel in Antwerpen.

Oxfam België besloot opnieuw om warme ingezamelde tweedehandskleren aan een extra lage prijs aan te bieden voor wie krap bij kas zit. Via de inzamelacties met e5 krijgt Oxfam België namelijk veel tweedehandskleding die nog van prima kwaliteit is.

“Oxfam strijdt al jarenlang tegen ongelijkheid en armoede over heel de wereld. De coronacrisis treft vooral de meest kwetsbare gemeenschappen, ook bij ons. Met deze samenwerking wil Oxfam met haar tweedehandswerking de verantwoordelijkheid ook in België opnemen,” aldus initiatiefnemer Johannes Eneman.

Behalve goedkope tweedehands winterkleding aanbieden, geeft Oxfam België op beide locaties ook kansen aan 25 mensen (waarvan90 % vrouwen) die moeilijk toegang krijgen tot de arbeidsmarkt om er een stage te doen. Dat gebeurt in samenwerking met Emino en Groep Intro.

“Zo krijgen de mensen werkervaring, wat hen zal helpen bij toekomstige sollicitaties”, zegt Johannes. “De pop-ups zijn winkels voor en door mensen in een precaire situatie. We beschouwen ze als een ontmoetingsplek waar verschillende organisaties met elkaar samenwerken. Samen staan we sterker in onze gemeenschappelijke strijd tegen ongelijkheid.”

Oxfam België werkt hiervoor ook samen met Samenlevingsopbouw die vrijwilligers mobiliseert. De Ocmw’s van Anderlecht en St Gillis kopen ook bonnen aan een verminderde prijs om die te verdelen onder hun doelpubliek.

Op donderdag 28 oktober stelt Oxfam België de deuren van de pop up winkel in Antwerpen open voor pers. Receptie van 17u - 19u30. Om 17u30 starten geven volgende sprekers een woordje uitleg.

  • Tom Meeuws (schepen voor sociale zaken stad Antwerpen)
  • Eva Smets (directeur Oxfam België)
  • Christel Witgeers (directeur Emino)
  • Peter de Sutter (co-ceo E5)

Adres: Lange Beeldekensstraat 125, 2060 Antwerpen

 

Praktische Informatie

Brussel

  • Van 30 september tot en met 17 december
  • Uren: elke dag van 10 tot 18u, behalve op zondag.
  • Adres: Circularium, Bergenstesteenweg 95, 1070 Anderlecht

Antwerpen

  • Van 9 oktober tot en met 24 december
  • Elke dag open van 10 tot 18u, behalve op zondag.
  • Adres: Lange Beeldekensstraat 125, 2060 Antwerpen

Johannes Eneman is beschikbaar voor verdere toelichting : 0484 13 86 36, johannes.eneman@oxfam.org

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter