Veterimed

Wie?

Haïtiaanse ngo die werkt rond dierengezondheid

Wat?

Veterimed werkt aan de verbetering van de leefomstandigheden van de boeren door een hogere zuivelproductie en betere gezondheid van de dieren.

Oxfam?

Oxfam-Solidariteit ondersteunt Veterimed al sinds 1996. Oxfam biedt financiële ondersteuning voor de uitvoering van marktonderzoeken, ondersteunt de bouw van melkerijen, geeft specifieke steun voor veeteeltactiviteiten en steun voor de integratie van vrouwen in de zuivelindustrie. Oxfam geeft logistieke en financiële steun aan Veterimeds initiatief ‘Lèt Agogo’. Het programma verbetert de melkkwaliteit, biedt een stabiel inkomen aan de producent en draagt bij tot de voedselsoevereiniteit. Na de aardbeving werd het netwerk heropgestart, nu met een sterkere focus op de participatie van vrouwen.

Praktische informatie

Land: 
Opgericht in: 
1991
Partner sinds: 
1996
 • Haïti: Veterimed

  "Ik kan bijdragen aan het welzijn van mijn familie, en ervoor zorgen dat mijn kinderen niets te kort komen en naar school gaan. Dat is wat er veranderd is." Hélène Paul is boerin in Haïti. Na de aardbeving van januari 2010 heeft Oxfam ‘Lèt Agogo’ financieel gesteund. Dat is een programma van onze partnerorganisatie Veterimed. Hélène kreeg een koe, die ze na 4 jaar verkoopt aan een andere landbouwer. Daardoor kon ze tijdelijk de melkproductie opdrijven en ook bijdragen aan het herstel van de landbouw.

  Lees meer over
  Haïti
  Voedsel voor iedereen
  Veterimed

Nieuws en Updates

Nieuws

Er zijn geen nieuwsartikels.

Persberichten

Er zijn geen persberichten.