UNFS

Union Nationale des Femmes Sahraouies

Wie?

Nationale Unie van Saharaanse vrouwen (UNFS)

Wat?

Op landelijk niveau probeert UNFS de huidige situatie van de Saharaanse vrouw te verbeteren. Ze voert verzet tegen ontvoeringen, martelingen en gevangenschap van vrouwen en heeft als doelde leefomstandigheden van kinderen, ouderen en gehandicapten te verbeteren. Internationaal strijdt de UNFS voornamelijk tegen de ongelijkheid van vrouwen en de schending van hun rechten, ook in gewapende conflicten.

Oxfam?

Oxfam organiseert sensibiliseringsactiviteiten om de kennis over voeding te verbeteren(bewaarmethodes van vers voedsel, kooktechnieken, vooroordelen wegwerken, gezonde voedingsgewoontes) Oxfam en UNFS werkten voorheen ook al samen voor de verspreiding van bouwtechnieken die beter aangepast zijn aan de weersomstandigheden.

Praktische informatie

Hoofdzetel: 
Rabouni
Opgericht in: 
1979
Partner sinds: 
1996
 • Vrouwen uit een vrouwenvereniging steken hun roze kaarten in de lucht

  Vrouwen in het vluchtelingenkamp Ausserd geven een vorming over fruit en groenten, en hoe je ze kan klaarmaken en bewaren. Ze zijn lid van Oxfam-partner UNFS (Union Nationale des Femmes Sahraouies). Na de vorming volgt een test: zijn de stellingen waar (blauw kaartje) of niet waar (roze kaartje)? Bijvoorbeeld: “Zwangere vrouwen mogen geen eieren eten, want dan verdikt de foetus” (niet waar) of “sinaasappels veroorzaken diarree bij kinderen” (niet waar). Project gefinancierd door de Europese Unie.

  Lees meer over
  Westelijke Sahara
  Rampen en conflicten
  UNFS

Nieuws en Updates

Nieuws

Er zijn geen nieuwsartikels.

Persberichten

Er zijn geen persberichten.
Fatma

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is een erkend recht in onze samenleving. Maar de vrouwen gebruiken dit recht niet altijd: ze stemmen niet of ze stellen zich niet kandidaat op een verkiezingslijst.

Fatma Mahdi Hassam, Voorzitster van UNFS (Union Nationale des Femmes Sahraouies)

Lees meer over
UNFS
Rampen en conflicten
Westelijke Sahara