PROCOMES

Asociación de Proyectos Comunales de El Salvador (PROCOMES)

Wie?

Vereniging voor gemeenschapsopbouw.

Wat?

Procomes heeft een jarenlange ervaring in het versterken en begeleiden van wijkcomités en overlegstructuren om te komen tot een rechtvaardige en solidaire samenleving waarin ontwikkeling ten dienste staat van de mens.

Oxfam?

Met de steun van ECHO helpt Oxfam Procomes om de bevolking van de hoofdstad San Salvador beter te wapenen tegen natuurrampen.

De dienst voor humanitaire hulp van de Europese Commissie (ECHO) is een van de belangrijkste donors van humanitaire hulp ter wereld. Tot zijn bevoegdheid behoort de financiering van noodhulp maar eveneens het ondersteunen van acties voor rampenpreventie, vooral op lokaal vlak. Zijn programma “Voorbereiding op rampen” (DIPECHO) helpt kwetsbare bevolkingsgroepen die in de meest gevoelige gebieden leven om de gevolgen van natuurrampen voor hun leven en hun bestaansmiddelen zoveel mogelijk te beperken.

Praktische informatie

Hoofdzetel: 
San Salvador
Opgericht in: 
1988
Partner sinds: 
1994
  • Teresa Ramona Rodas (midden) woont met haar gezin in een slechte woning op een heuvel in San Luis, in een buitenwijk van San Salvador. “We krijgen hier dikwijls overstromingen en aardverschuivingen. Na de doortocht van de orkaan Stan zijn mensen van de organisatie PROCOMES langsgekomen om ons te helpen. Ze legden ons uit hoe we ons beter kunnen beschermen en wat we moeten doen in geval van een orkaan. Wij hebben geleerd ons risicogebied in kaart te brengen en plaatsen te zoeken waar we snel beschut zijn. Nu weet iedereen waar naartoe om in veiligheid te zijn.”

    Lees meer over
    El Salvador
    Rampen en conflicten
    PROCOMES

Nieuws en Updates

Persberichten

Er zijn geen persberichten.