Oxfam Trailwalker 2018: 780 stappers stappen 100 kilometer voor Oxfam

28/08/2018

Ieder jaar halen honderden stappers alles uit de kast tijdens Oxfam Trailwalker, de 100 kilometer lange tocht voor Oxfam.

Deze 11de editie vormde geen uitzondering: ondanks het moeilijkere parcours en de barre weersomstandigheden haalde 86% van de 780 stappers de eindmeet binnen de voorziene tijd van 30 uur.

Oxfam Trailwalker2018

Bekijk meer foto's op flickr

Oxfam Trailwalker 2018 in cijfers

  • 195 teams van 4 stappers verschenen aan de start van Oxfam Trailwalker 2018 in de Hoge Venen.
  • Slechts 14 % van de deelnemers moest opgeven voor ze de finish bereikt hadden.
  • "Team Nelles (n°358)" passeerde de finishlijn als eerste, na slechts 13 uur en 36 minuten.
  • Samen hebben alle deelnemers meer dan € 346.000 ingezameld voor projecten en programma's van Oxfam-Solidariteit

Een technischer parcours voor Oxfam Trailwalker 2018

Traditiegetrouw doorkruist het parcours van de Oxfam Trailwalker de mooie landschappen van de Hoge Venen, maar dit jaar werden de start- en aankomstplek omgewisseld.

De tocht ging van start in Eupen (Kettenis) en eindigde in Bütgenbach (Worriken). Dat leverde een hogere technische moeilijkheidsgraad op. Het volledige traject omvatte een groter hoogteverschil en de laatste 15 kilometer waren lastiger. Maar de stappers gingen er volop voor.

Het nieuwe parcours maakte het mogelijk om wat variatie te bieden aan de anciens. Want bij deze 11de editie zijn er heel wat mensen die al meerdere keren hebben meegedaan aan Oxfam Trailwalker in België. 3 stappers deden dat zelfs al voor de 11de keer op rij.

Stappen om te strijden tegen ongelijkheid

Tijdens deze editie werd de Oxfam-campagne tegen extreme ongelijkheid in de kijker gezet. Ieder jaar zien ontwikkelingslanden namelijk 100 miljard dollar aan belastinginkomsten aan hun neus voorbijgaan. Dat geld zou kunnen dienen om het leven van hun inwoners te verbeteren.

Vrouwen, die minder toegang hebben tot machtsposities en financiële middelen dan mannen, zijn de grootste slachtoffers van dit onrecht. Langs het parcours werd er aandacht besteed aan dit thema.

Onmisbare vrijwilligers

280 gemotiveerde vrijwilligers uit alle hoeken van het land maakten mee van deze editie een succes. Ieder wandelteam bracht bovendien een enthousiaste schare supporters mee.

In totaal zakten afgelopen weekend 1.000 mensen af naar de Hoge Venen. Oxfam bedankt al deze mensen, de vrijwilligers van het Rode Kruis en de vele schenkers voor hun bijdrage.

Meer weten over Oxfam Trailwalker