Oxfam-teams staan klaar om hulp te bieden na orkaan Matthew

05/10/2016

Orkaan Matthew raast door het Caraïbische gebied. Oxfam volgt de situatie nauw op in Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek. Onze teams staan klaar om te helpen en zijn bezig om de problemen vast te stellen na de doortocht van de orkaan.

Oxfam heeft noodhulp-teams in Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek. De teams maken zich klaar om hulp te bieden aan de mensen die getroffen worden door orkaan Matthew. Orkaan Matthew raast momenteel door het Caraïbische gebied.

Orkaan Matthew is een orkaan van categorie 4. Ze passeert net de meest armste zones van deze regio, met windsnelheden tot 230 km/uur, stortregens en hevige onweersbuien.

Younes Karroum, Oxfam-programmabeheerder voor Haïti en de Dominicaanse Republiek: "Dit is een enorme catastrofe. We moeten in de eerste plaats levens redden en mensen helpen die getroffen worden door deze crisis. Hun huizen staan onder water. Ze hebben alles verloren. Ze hebben drinkwater, eten, onderdak en sanitair nodig."

De Oxfam-teams hebben zich zo goed mogelijk voorbereid op orkaan Matthew. We hebben onze stock van humanitaire hulpgoederen gecontroleerd en noodplannen geactiveerd. Onze medewerkers staan klaar om zich te verplaatsen in de getroffen regio's en hulp te bieden waar nodig.

We staan ook in nauw contact met onze partnerorganisaties in de regio, met de VN en met de overheid. Zo kunnen we met de gepaste zorgvuldigheid en op een gecoördineerde manier reageren op orkaan Matthew.

Land: