Oxfam Peacewalker: moedige stappers trotseren weer en wind

01/05/2019

Oxfam Peacewalker kan terugblikken op een succesvolle vierde editie: op zaterdag 27 april vertrokken 85 teams van telkens 4 wandelaars vanuit Mesen. 340 deelnemers haalden binnen de tijd de eindmeet. 

De uitdaging: in minder dan 10 uur een parcours van 42,2 km in de Westhoek afleggen. Eerder hadden de teams samen 85.000 euro ingezameld om Oxfam-projecten over de hele wereld te steunen. 

Oxfam Peacewalker: feestelijke en familiale sfeer

Onderweg passeren de teams checkpoints, waar ze even op adem kunnen komen en bijtanken. Twee percussiegroepen gaven het ritme aan: Taiko Project met Japanse drums, en het feministische Famba met reggae-funk-invloeden.

Bekijk hier de foto's

Oxfam Peacewalker 2019 in cijfers

  • Dit jaar stonden er 85 teams aan de startlijn.
  • De eerste ploeg Le Carré d’Agneaux legde een authentieke marathon af en kwam in slechts 6 uren en 21 minuten aan.
  • De laatste ploeg bereikte de eindmeet na 10 uur stappen.
  • In totaal wandelden 340 van de 348 deelnemers de 42,2 km uit.
  • Samen brachten ze 85.000 euro bijeen ten voordele van de projecten van Oxfam-Solidariteit.

Onmisbare vrijwilligers

De organisatie kon bovendien rekenen op 100-tal gemotiveerde vrijwilligers om van deze vierde editie een groot succes te maken. Met inbegrip van de supportersploegen en de eerste hulp teams, waren er zo bijna 1000 mensen aanwezig. Graag willen we al deze mensen bedanken, alsook de leden van het Rode Kruis en de talrijke schenkers die aan dit succes hebben bijgedragen.

Afspraak in augustus voor Oxfam Trailwalker

Oxfam Trailwalker, in het weekend van 30 augustus en 1 september, is de grote broer van Oxfam Peacewalker. Op het programma: 100 km in teams van 4, in minder dan 30 uur.
 
Dit jaar blaast het evenement 11 kaarsen uit. Na 10 jaar in de Hoge Venen, verhuist de tocht dit jaar naar hartje Ardennen: in Saint-Hubert en zijn prachtige bosrijke omgeving. Ben je niet zo sportief, maar wil je wel meedoen? We zijn nog altijd op zoek naar vrijwilligers.

Alles over Oxfam Trailwalker