Niets dan goeds op Alternatiba

01/09/2015

Bezoek Alternatiba, het dorp van de alternatieve ideeën op 12 en 13 september in Brussel. Want duurzame alternatieven leveren veel goeds op: voor mensen, voor de planeet en voor je humeur. 

Alternatiba, wat is dat? 

Op een Alternatiba kan je alternatieve ideeën ontdekken, om te leven op een manier die geen schade toebrengt aan mens en milieu. Duurzame alternatieven voor je energie, voor je financiën en de economie, voor mobiliteit en transport, landbouw, voedsel en ecologisch wonen.

Alternatiba is een beweging van mensen en verenigingen, die begon in Frankrijk en zich intussen verspreid heeft over heel Europa.

Waarom gaan? 

  • Alternatiba is een gezellig dagje of avondje uit in Brussel, met of zonder kinderen: met concerten, deejays, kinderanimatie, een folkbal en een familiebrunch 
  • Je ontdekt er hoe lang de levenscyclus van een gsm is, wat het gevolg is van de klimaatverandering voor de Mapuche, hoe je aan Taxistop doet en wat de link is tussen klimaat en jouw gezondheid. 
  • Je kan meedoen aan kleine en iets grotere acties voor een duurzame wereld, en je verzamelt inspiratie om elke dag wat duurzamer te leven: wanneer je eten klaarmaakt, kleren uitzoekt, bepaalt hoe je woont, je verplaatst, je amuseert of bijleert. 
  • Je laat zien dat je een duurzame maatschappij belangrijk vindt, en dat jij in de alternatieven gelooft. Zo doe je mee de druk op politici stijgen voor de klimaattop in Parijs.

Waarom is Alternatiba nodig? 

Onze manier van leven heeft een sterke impact op de planeet. 20% van de bevolking verbruikt maar liefst 80% van onze natuurlijke grondstoffen. Wat we elke dag doen, zorgt er nu voor dat het klimaat opwarmt. En dat is een groot risico voor de mensen in de armste landen, en voor de komende generaties.

Eind dit jaar is er belangrijke internationale klimaattop in Parijs. Maar veel mensen wachten niet tot de politici in actie schieten: ze ontwikkelen zelf duurzame oplossingen die de klimaatverandering helpen tegengaan. Ook veel Belgen dragen hun steentje bij, en ze stellen hun alternatief voor op Alternatiba.

alternatiba.eu

Waar en wanneer? 

12 en 13 september 

Brussel (Sint-Katelijneplein, Steenkoolkaai, De Markten, La Tentation)