Met een dagje Parijs opkomen voor het klimaat? Het kan.

15/07/2015

Het klimaat redden door op een trein naar Parijs te springen? Was het maar zo eenvoudig. Maar de Climate Express, een trein met Belgen die bezorgd zijn om het klimaat, is alvast een sterk begin. 

Begin december is er een cruciale klimaattop in Parijs. Politici en vertegenwoordigers van 196 landen komen er samen om te praten over een nieuw klimaatakkoord, een opvolger voor het Kyoto-verdrag. 

Op 29 november stappen daarom duizenden Belgen mee op de Climate Express, een trein/ fietskaravaan/ bus met Belgen die bezorgd zijn om het klimaat. Samen reizen we naar Parijs om er te laten zien dat wij verandering willen. 

Sluit je aan bij de Oxfam-delegatie op de Climate Express

Waarom zou jij meegaan?

Cliché of niet: jij kan eraan bijdragen het verschil te maken. Want met hoe meer we zijn om een bindend en ambitieus klimaatakkoord te eisen, hoe groter de kans dat de wereldleiders eindelijk hun verantwoordelijkheid nemen.

De klimaattop in Parijs wordt een belangrijk moment voor de klimaatmobilisatie de komende jaren: jij kan erbij zijn wanneer duizenden mensen hun politici vragen om iets te doen aan de klimaatverandering.

Want wij vinden dat het hoog tijd is voor verandering. In Parijs hebben we beslissingen nodig. Beslissingen die een duidelijk signaal geven dat het tijdperk van de fossiele brandstoffen voorbij is, en dat er rekening wordt gehouden met de bewoners van deze planeet, mensen wiens middelen om te overleven in gevaar zijn.

  • Er zijn oplossingen voorhanden: lees het Oxfam-dossier Hoe pakken we de klimaatverandering aan?
  • En overal ter wereld klinkt de roep om verandering steeds luider, uit de mond van steeds meer mensen en organisaties.

10.000 Belgen in Parijs: ben jij erbij?

De Climate Express wil meer dan 10.000 Belgen naar Parijs brengen om voor een grote klimaatmars tijdens de klimaattop, op 29 november.

We zullen er niet alleen zijn: ook Spaanse cyclistas, Engelse bikers, Zweede lopers, Zwitserse treinen, Duitse stappers en zelfs fietsers uit Vietnam (jawel!) komen op milieuvriendelijke wijze naar de klimaatmars.

Spring jij op de Belgische Climate Express? Smeer je benen alvast in voor een vijfdaagse fietstocht naar Parijs of voor een comfortabele, snellere rit met trein of bus.

Schrijf je in (en vergeet niet aan te duiden dat je samen met Oxfam wil reizen)

Je bent niet alleen!

In september was er nog de grootste klimaatbetoging ooit ter wereld, de People’s Climate March. Niet alleen milieubewegingen maar ook andere organisaties voeren campagnes om te stoppen met investeren in fossiele, niet-duurzame brandstoffen. 

Zelfs grote economische spelers als China, de VS en India beginnen langzaam aan de voordelen van klimaatvriendelijke maatregelen in te zien. En ook paus Franciscus sprak zich in juni nog uitdrukkelijk uit voor meer aandacht voor het klimaat en meer hernieuwbare energie. 

 

Thema: