Mail je klimaatminister

03/07/2015
Vind jij het klimaat belangrijk? Wil je dat onze ministers er alles aan doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan? Laat onze ministers dat dan weten! 

België heeft 4 klimaatministers: 1 voor de elk van de 3 regio’s en 1 voor het federale niveau. Maar die 4ministers slagen er niet in om een akkoord te vinden over de verdeling van de klimaatdoelen uit het Europese energie- en klimaatpakket. Die situatie sleept al 3 jaar aan. 

In december is er een belangrijke klimaattop in Parijs. Het wordt nu tijd dat België eindelijk concrete maatregelen voorstelt tegen de klimaatopwarming. En jij kan helpen om mee druk uit te oefenen op de Belgische ministers die iets te zeggen hebben over klimaatbeleid. Onze toekomst hangt af van hun beslissingen en moed. 

Stuur jouw ministers een mail

Klimaatverandering = honger

We moeten de klimaatverandering stoppen, en liever vandaag dan morgen. Want het zijn de armste mensen die het minst verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering, maar die het hardst geraakt worden door de gevolgen ervan.

Wat kunnen onze ministers doen?

Europa kan veel doen om de uitstoot van broeikasgassen (en dus de klimaatopwarming) tegen te gaan.Belgische politici, geef je steun voor een nieuw Europees pakket van maatregelen voor het klimaat tegen 2030, om:

  • onze uitstoot van broeikasgassen te beperken met minstens 55%; 
  • duurzame, hernieuwbare energie te stimuleren zodat die 45% van onze totale energiemix gaat uitmaken;
  • de lat voor energie-efficiëntie te leggen op 40%. 

Jouw stem telt, want je bent niet alleen

Met de top van Parijs in zicht laten meer mensen dan ooit horen dat ze verandering willen. In september vorig jaar kwamen 675.000 mensen over de hele wereld op straat voor de grootste klimaatbetoging ooit.En ook nu slaan honderden organisaties en tienduizenden burgers over de hele wereld de handen in elkaar met de People’s Climate Test: een checklist met de resultaten die we verwachten van de top in Parijs. Zo oefenen we massale druk uit op onze politici. 

Wil jij onze ministers ook duidelijk maken dat ze dringend iets moeten doen voor het klimaat? Stuur hen dan met enkele klikken een mailtje. Doen! 

Klimaat op de festivals 

Oxfam warmt je op voor de klimaattop in december. Ga je deze zomer naar één van de grote festivals in België? Kom dan even langs de Oxfam-stand voor een klimaatvriendelijk cadeautje! 
Je vindt ons op: 
  • Couleur Café
  • Les Ardentes 
  • de Gentse Feesten
  • Sfinks Mixed
  • Festival Dranouter
  • Pukkelpop
  • La Fête des Solidarités