Klimaat: Kom in actie voor je toekomst

09/11/2018

Op 2 december slaan verschillende organisaties, waaronder Oxfam, de handen in elkaar om de grootste klimaatmars ooit in België te organiseren. De mars start om 12 uur aan het Brusselse Noordstation om tegen 17 uur met een klimaatspektakel te eindigen aan het Jubelpark.

Waarom actie voeren?

Klimaatverandering is geen ver-van-mijn-bed-show meer. De gevolgen laten zich meer dan ooit voelen, niet alleen in België, maar over de hele wereld. Bovendien voelen de meest kwetsbare bevolkingsgroepen vaak de grootste impact. Er valt geen tijd te verliezen. Politici moeten nu in actie schieten. Tijd om een toekomst voor iedereen op te eisen.

Als je meer wil weten over het klimaatprobleem, kan je een kijkje nemen op onze site. Het eenvoudigste is echter om onze Facebookgroep Oxfam-in-Actie te vervoegen. Daarop zullen we de hele maand lang nieuwsberichten, vidéo’s, sketches, enz. posten.

Kom nu in actie

Dit is wat Oxfam voorstelt:

  1. Het belangrijkste is zonder twijfel naar de klimaatmars te komen op 2 december in Brussel. Loop mee met de Oxfam-bakfiets (afspraak aan Brussel Noord om 11u30!) of open de mars door de voorhoede van het “jongerenblok” te bemannen.
  2. Mobiliseer andere studenten, vrienden en familie. Download de flyer, of bestel ze bij ons, en verspreid hem zo veel mogelijk. Wil je meer hulp, materiaal of informatie? Contacteer ons! Een voorbeeldactie vind je hier.
  3. Word klimaatexpert door deel te nemen aan onze opleidingsdag op 19 november van 14 tot 17u in de gebouwen van Oxfam-Solidariteit, Vierwindenstraat 60, 1080 Brussel. Die dag dompelen we je onder in het thema via een rollenspel en kan je vragen stellen aan onze experten. Stuur een e-mail om ons van je komst te verwittigen.
  4. Op de dag van de mars op 2 december verzamelen we ‘s ochtends, 9u, in de gebouwen van Oxfam-Solidariteit (Vierwindenstraat 60, 1080 Brussel) om ons voor te bereiden en onze spandoeken en panelen klaar te maken. Geef een seintje als je komt, dan voorzien we zeker voldoende materiaal.

Kom in actie en neem je toekomst in handen!