Kledingcollectie van overleden ontwerpster wordt verkocht ten voordele van Oxfam

16/10/2018

Fashionista maar ook fan van praktische en betaalbare mode? Je kan een van de eigenzinnige kledingstukken van Y-dress? scoren in de Oxfam-hoek tijdens de MAD fashion sales in Brussel op 16 en 17 november.

Bijzondere collectie

De collectie van de overleden ontwerpster Aleksandra Paszkowska is heel bijzonder en origineel. Elk stuk heeft meerdere mogelijkheden: het kan binnenstebuiten of ondersteboven gedragen worden. Het is multifunctionele en praktische mode met een vrolijke uitstraling, compact en handig in transport.

Oxfam feat. Y-dress?

Op de Mad Fashion sales in Brussel op 16 en 17 november komt een speciale Oxfam-hoek. Daar kunnen kooplustigen een bijzonder stuk aanschaffen uit de collectie van Y-dress? en dit aan zeer gunstige prijzen. De opbrengst gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd.

Wat doet Oxfam met de opbrengst?

The Empty Shop by Oxfam

 

In de hoek komt ook een kledingrek van The Empty Shop by Oxfam waar deelnemende ontwerpers en merken op het einde van de Fashion Sales hun kleding kunnen schenken aan Oxfam. Oxfam hoopt op mooie schenkingen voor de editie 2019 van The Empty Shop by Oxfam.

De ontwerpster

Aleksandra Paszkowska, de eigenzinnige ontwerpster van het Brusselse kledingmerk Y-dress?, overleed begin dit jaar na een langdurige ziekte. Oxfam is haar man, die ervoor ervoor om haar collectie integraal aan Oxfam te schenken, zeer dankbaar voor dit genereus gebaar.

 

Praktisch

Wat? Verkoop van collectie Y-dress? in Oxfam feat. Y-dress?-hoek tijdens de MAD-Fashion Sales.
Waar? MAD, Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussel
Wanneer? Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november