#eyesonParis: share je selfie en hou de politici op de klimaattop in het oog

09/11/2015

Jamie Oliver, Naomi Klein, Naomi Harris (James Bond), Vivienne Westwood: deze beroemdheden houden de wereldleiders letterlijk in het oog tijdens de klimaattop in Parijs. Hou jij mee een oogje in het zeil? 

Verschillende beroemdheden delen vanaf vandaag een selfie van hun ogen met de hashtag #eyesonParis: Jamie Oliver, Naomi Klein, de Belgische rapper Akro, Naomi Harris, Vivienne Westwood... Want ze willen dat de wereldleiders op de klimaattop in Parijs weten dat alle ogen op hen gericht zijn.

De politici op de klimaattop moeten komen tot concrete en ambitieuze maatregelen tegen de klimaatverandering. Want de armste mensen worden nu al getroffen door de gevolgen van het veranderende klimaat, en we willen er zeker van zijn dat ze niet vergeten worden. 

Doe mee en share een selfie van jouw ogen

.@jamieoliver has his #eyesonParis in support of Oxfam. Here's why: https://t.co/CmfDNdHaLo Have you? #climate pic.twitter.com/6eDVxAGxQm

@FollowWestwood has her #eyesonParis with @oxfamgb for a #climatechange deal that puts people hit hardest first. pic.twitter.com/JZAhRnXtLH

 

Doe mee met deze sterren en met Oxfam en zet een foto van je ogen op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #eyesonParis. 

De foto’s van jouw ogen en die van de beroemdheden gaan eind november mee naar Parijs en worden daar op de gevels van gebouwen geprojecteerd. 

Wat moet er beslist worden op de klimaattop in Parijs?

De politici onderhandelen van 30 november tot 11 december op de klimaattop in Parijs. Deze klimaattop moeten leiden tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Er moet ook voldoende geld vrijgemaakt worden, zodat de kwetsbaarste landen en mensen zich kunnen aanpassen aan de gevolgen van de klimaatverandering.

 

Thema: