Doe mee aan de Oxfam Movie Battle

06/02/2018
Vergeet de Oscars of de Emmy Awards. Oxfam lanceert dit jaar zijn eigen videowedstrijd voor jongeren van het 4de, 5de en 6de middelbaar: de Oxfam Movie Battle.

De klas die het leukste filmpje maakt over extreme ongelijkheid, gaat aan de haal met 300 euro fairtrade feestbudget en een VIP-bezoek aan Oxfam. 

Oxfam Movie Battle?

De ongelijkheid loopt meer uit de hand dan ooit: een handvol miljardairs heeft alle rijkdom in handen. De armste mensen betalen daarvoor de prijs. Met Krijg Gelijk voert Oxfam sinds 3 jaar campagne tegen extreme ongelijkheid. 
Dit jaar dagen we jongeren van het 4de, 5de en 6de uit om het thema “extreme ongelijkheid” te verwerken in een creatief filmpje van maximum 2 minuten.

Wat kan je winnen?

De twee winnende klassen (publieksprijs en juryprijs) winnen:
  • 300 euro aan fairtradeproducten van Oxfam-Wereldwinkels, om een knallende klasparty mee te organiseren
  • Een VIP-ontvangst bij Oxfam met bezoek aan een inleefatelier

Ben je leerkracht?

Leef je creatief uit met je klas. Schrijf je in voor de Oxfam Movie Battle en ga aan de slag. Wij geven een eerste voorzet met een uitgebreide webpagina en een handige lesfiche.

Ben je leerling?

Is die hoofdprijs van de Oxfam Movie Battle iets voor jou en je klas? Overtuig je maten (én je leerkracht).  Bekijk de tips & tricks voor een flitsende video en maak er iets moois van!
 
Zit je dochter, zoon, neef, nicht in het 4de, 5de of 6de middelbaar? Ken je een enthousiaste leerkracht? Spoor hen aan om deel te nemen. Via de knoppen onderaan kan je dit artikel met hen delen op Facebook, Twitter en via mail.
Thema: