De rechten van vrouwen en meisjes in ontwikkelingssamenwerking

30/11/2019

25 jaar na een van de meest visionaire politieke verklaringen om de mensenrechten van vrouwen en meisjes te waarborgen en ongelijkheden weg te nemen, is het tijd om de balans op te maken. Wat zijn vandaag de uitdagingen voor de rechten van vrouwen en meisjes? Daarom nodigt de Adviesraad voor gender en ontwikkeling u uit voor een conferentie op 29 november. Internationale expertes (uit Peru, DRC, Cuba, enz.) en vertegenwoordigers van de Belgische ontwikkelingssamenwerking zullen hun analyses en ervaringen delen:

- Dagmar Schumacher, directeur, UN WOMEN Brussels Office & Myriam Bacquelaine, diplomaat, adjunct-directeur van de Verenigde Naties: Wat zijn de toekomstige uitdagingen en nieuwe aandachtspunten voor de rechten van vrouwen en meisjes en gender in ontwikkelingssamenwerking?

- Patricia Ruiz Bravo, directeur UNESCO leerstoel over gendergelijkheid in instellingen voor hoger onderwijs, Pontifica Universidad Catolica van Peru: huidige en toekomstige uitdagingen voor de rechten van vrouwen in ontwikkelingsbeleid.

- Wat zijn de risico's van de opkomst van het conservatisme voor de rechten van de vrouw en de gelijkheid van vrouwen en mannen?

- Hoe kunnen we rekening houden met migratie, de diversiteit van feministische bewegingen en de digitalisering van samenlevingen?

- Hoe kunnen we ons een ecologische en economische transitie voorstellen die de overheersende genderverhoudingen uitdaagt?

Journaliste Charline Cauchie zal modereren en er zal een conclusie van de hand van Alexander De Croo, minister van Ontwikkelingssamenwerking, zijn.

Noot voor de redactie:

Om 09:00u in het Egmontpaleis, Zavelplein 8, 1000 Brussel. Mogelijkheid tot interviews met sprekers, neem dan contact op met belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Parlementariërs Goedele Liekens en Els van Hoof zullen aanwezig zijn als gast en zijn beschikbaar voor vragen.

Het volledige programma van dit evenement is hier beschikbaar.

Voor meer informatie: info@argo-ccgd.be De talen van dit evenement zijn Frans, Nederlands, Spaans en Engels. Gelijktijdige vertalingen in het Frans en het Nederlands zijn gepland.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter