Ben jij de festivalvrijwilliger die wij zoeken?

Spreek jij graag festivalvrijwilligers aan over de klimaatverandering?
13/05/2015

De Gentse Feesten, Sfinks en Pukkelpop hebben één ding gemeen: je vindt er een Oxfam-stand met supergemotiveerde vrijwilligers. Wil jij deze zomer één van die vrijwilligers zijn en festivalgangers aanspreken over de klimaatverandering?

Je vraagt je misschien af wat Oxfam te zoeken heeft op de festivals. Simpel: we spreken er bezoekers aan en vragen hen iets te doen voor het klimaat. Eens minder vlees eten, proberen minder voedsel te verspillen, meer voeding kopen van kleine boeren…

Vorig jaar slaagden tientallen vrijwilligers erin om maar liefst 7.543 festivalgangers in actie te doen schieten. Voor deze zomer zoeken we nog vrijwilligers. Wil jij mensen overtuigen iets te doen voor het klimaat? En tegelijkertijd genieten van de sfeer, de muziek en – hopelijk – de zon?

Wat doe je als festivalvrijwilliger?

Je maakt mensen op één of meerdere festivals bewust van de Oxfam-campagne over voedsel en klimaatverandering, en je vraagt hen om een actie te kiezen. Je spreekt de festivalgangers daarvoor actief aan. Een gezonde dosis lef en zelfvertrouwen helpt daarbij.

We starten om 14 uur en sluiten de Oxfam-stand meestal tegen 20 uur. We voorzien meerdere pauzes, koekjes, frisdrank en een middag- en avondmaal. En je krijgt van ons je festivalticket en een vergoeding voor je verplaatsing en camping.

Op welke festivals?

We staan deze zomer op de volgende festivals:

Doe jij mee?

Voel je het kriebelen? Stuur dan een mail naar aaron.hamerlynck@oxfamsol.be. Schrijf iets over jezelf en over je motivatie om Oxfam-vrijwilliger te zijn op de festivals.
Het aantal plaatsen is beperkt, geef in je mail dus ook meteen door op welk(e) festival(s) je graag vrijwilliger zou zijn. Beperk je keuze per festival tot één dag, zo krijgen zoveel mogelijk mensen de kans om mee te doen.

Help, ik weet niet zoveel over het klimaat!

Geen paniek: Oxfam organiseert een infosessie om je goed voor te bereiden. Je krijgt dan info over de campagne en handige tips om mensen aan te spreken op festivals.
De infosessies gaan door in Brussel op:

  • zaterdag 27 juni (10-15 uur)
  • woensdag 1 juli (12-17 uur)

Wij vragen alle festivalvrijwilligers om deel te nemen aan een infosessie. Zonder deze info kan je geen vrijwilliger zijn.

Nog vragen?

Mail aaron.hamerlynck@oxfamsol.be. Tot op de festivals!