Anders Tafelen: etentjes ten voordele van Oxfam

Organiseer een etentje of ga gezellig tafelen en steun zo de projecten van Oxfam. Schuif mee aan tafel voor ‘Anders Tafelen’ en geniet samen van een heerlijke maaltijd.

Ik schrijf me in als organisator

Organiseer een etentje, recupereer je onkosten en schenk de winst aan Oxfam. Het geld gaat naar een Oxfam-project dat werd gekozen door de tafelgasten.
Meer informatie

Vind een gastentafel in jouw buurt

Schrijf je in voor een gastentafel in jouw buurt, geniet van een heerlijke maaltijd en draag jouw steentje bij aan de projecten van Oxfam.
Meer informatie

Reeds ingeschreven als organisator?

Wat is 'Anders Tafelen'?

Concept

Het idee is eenvoudig: iemand organiseert thuis of ergens waar je je gasten kan ontvangen een etentje.

Je table d’hôtes kan alle mogelijk vormen aannemen. De organisator kiest volgens zijn/haar zin, mogelijkheden, creativiteit voor een ontbijt, een brunch, een barbecue, een eenvoudige en niet te dure maaltijd of een gastronomisch gerecht.

Een etentje organiseren voor Anders tafelen of eraan deelnemen is een manier om nieuwe mensen te leren kennen, om je vrienden nog eens bijeen te roepen, om een verjaardag te vieren op een originele manier,…

Steun voor Oxfam-projecten

De gasten aan tafel bepalen samen welk van de twee voorgestelde Oxfam-projecten ze zullen steunen.

  • Steun de boeren en boerinnen in Burkina Faso: De melkboeren vinden tal van obstakels op hun weg. Ze moeten werken in een moeilijk klimaat, hun koeien produceren weinig melk en ze kunnen amper rekenen op steun van hun regering. Ze moeten dan ook nog opboksen tegen de concurrentie van goedkope Europese melk: melkpoeder wordt ingevoerd in Burkina Faso en vervalst de regels van het spel. Oxfam werkt samen met UMPL/B, de nationale unie van mini-melkerijen en melkproducenten, die de belangen van de lokale melkboeren verdedigt.
  • Steun de voedselbedeling aan de vluchtelingen in de Sahara: Door een conflict met Marokko zitten de Sahrawivluchtelingen al 40 jaar in Algerijnse kampen te wachten om terug naar huis te gaan. Ze sloegen op de vlucht voor een conflict waarvoor nog steeds geen oplossing in zicht is. De Sahrawi leven zeer afgelegen in het midden van de woestijn en zijn volledig aangewezen op humanitaire hulp. Oxfam zorgt voor voeding en onderhandelt om het conflict op een vredige manier op te lossen.

Meer informatie over deze projecten

Kies voor eerlijke handel

‘Anders Tafelen’ wil fair trade, biologische, plaatselijke en seizoensproducten in de verf zetten: Oxfam-Wereldwinkels schenkt de organisatoren een aankoopbon van 30 euro om het etentje te organiseren.

Daarnaast moedigen ook de partners, Efarmz en Färm, de organisatoren aan om lokaal en bio te kopen. Ze geven een korting van 20% op hun producten.

Voor online aankopen: efarmz.be
Voor aankopen in de winkel: Färm

Een tweetal weken voor je etentje ontvang je via de post een welcome pack met alle info. Je kan de belangrijkste documenten uit het welcome pack ook downladen in pdf.

Ik schrijf me in als organisator

Organiseer een etentje en schenk de winst aan Oxfam. Het geld gaat naar een Oxfam-project dat werd gekozen door de tafelgasten.
Meer informatie

Vind een tafel in jouw buurt

Schrijf je in voor een gastentafel in jouw buurt, geniet van een heerlijke maaltijd en draag jouw steentje bij aan de projecten van Oxfam.
Meer informatie

Reeds ingeschreven als organisator?

Vragen? Suggesties?

Neem contact op met Aurélie Vankeerberghen
eetmee@oxfamsol.be
#anderstafelen


Met de steun van

eFamrz     Färm