780 stappers stappen 100 kilometer voor Oxfam

26/08/2018

Eupen/Hoge Venen - Ieder jaar halen honderden stappers alles uit de kast tijdens Oxfam Trailwalker, de 100 kilometer lange tocht voor Oxfam. Deze 11de editie vormde geen uitzondering: ondanks het moeilijkere parcours en de barre weersomstandigehden, haalde 86% van de 780 stappers de eindmeet binnen de voorziene tijd van 30 uren.

Dit jaar verschenen 195 teams van 4 stappers aan de start in de Hoge Venen. Het grootste deel van de stappers trotseerde onverschrokken de onweders, de mist en zelfs de hagelstenen. Slechts 14 % van hen moesten de strijd opgeven. Het eerste team "Team Nelles (n°358)" passeerde de finishlijn na slechts 13 uur en 36 minuten, Samen hebben alle deelnemers meer dan € 346.000 ingezameld voor projecten van Oxfam-Solidariteit.

Een technischer parcours

Traditiegetrouw doorkruist het parcours van de Oxfam Trailwalker de mooie landschappen van de Hoge Venen, maar dit jaar werden de start- en aankomstplek omgewisseld. De tocht ging van start in Eupen (Kettenis) en eindigde in Bütgenbach (Worriken). Dat leverde een hogere technische moeilijkheidsgraad op. Het volledige traject omvatte een groter hoogteverschil en de laatste 15 kilometer waren lastiger. Maar de stappers gingen er volop voor. Het nieuwe parcours maakte het mogelijk om wat variatie te bieden aan de veteranen. Er zijn immers heel wat mensen die al verscheidene jaren na elkaar hebben deelgenomen en drie stappers doen dat al voor de elfde keer op rij.

Stappen om te strijden tegen ongelijkheid

Tijdens deze editie werd de Oxfam-campagne tegen extreme ongelijkheid in de kijker gezet. Ieder jaar zien de ontwikkelingslanden namelijk 100 miljard dollar aan belastinginkomsten aan hun neus voorbijgaan. Dat geld zou kunnen dienen om het leven van hun inwoners te verbeteren. Vrouwen, die minder toegang hebben tot machtsposities en financiële middelen dan mannen, zijn de grootste slachtoffers van dit onrecht. Langs het parcours werd er aandacht besteed aan dit thema.

Onmisbare vrijwilligers

280 gemotiveerde vrijwilligers uit alle hoeken van het land maakten mee van deze editie een succes. Ieder wandelteam bracht bovendien een enthousiaste schare supporters mee. In totaal zakten afgelopen weekend 1.000 mensen af naar de Hoge Venen. Oxfam bedankt al deze mensen, de vrijwilligers van het Rode Kruis en de vele schenkers voor hun bijdrage.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter