6 goeie redenen om naar de Gentse Feesten af te zakken op 23 juli

07/07/2016

Oxfam haalt de festivaltent van stal! Kom op 23 juli naar de Oxfam-dag One Day for Another World op de Gentse Feesten.

One Day for Another World, dat is de jaarlijkse Oxfam-dag op de Gentse Feesten. Op 23 juli vind je ons de hele dag op Sint-Jacobs met plezier en leute voor jong en oud.

Check het Facebook-event

Het is niet makkelijk om te kiezen tussen alle geweldige activiteiten op het programma van de Gentse Feesten, dat weten we. Daarom: 6 redenen om op 23 juli te passeren op Sint-Jacobs bij Oxfam:

1. Omdat het over extreme ongelijkheid gaat

We dagen je uit: kom ons ietwat bijzondere kickerspel spelen. Geloof het of niet, maar met dat kickerspel leer je meteen iets bij over de strijd tegen extreme ongelijkheid.

Want amper 62 superrijken bezitten evenveel rijkdom als de armste helft van de wereldbevolking. En ontwikkelingslanden mislopen elk jaar 170 miljard (!), doordat superrijken en multinationals hun vermogen wegstoppen in belastingparadijzen. Gechoqueerd? Wij ook!

2. Omdat het dé Oxfam-dag is op de Gentse Feesten

Need we say more? Dit is dé Oxfam-dag op de Gentse Feesten: dat wordt dus gewoonweg relaxen met goede muziek. En het is de ideale gelegenheid om Oxfam beter te leren kennen.

3. Omdat de Bevergem-band op het Oxfam-podium staat

De gelegenheidsband van de populaire Canvas-serie Bervergem op het podium? Dat belooft onvergetelijke en licht absurde momenten. Zelfs voor niet-West-Vlamingen. :)

4. Omdat Oxfam steunen leutig kan zijn

Strijden tegen extreme ongelijkheid, Oxfam steunen: dat klinkt serieus, en dat is het ook. Maar dat neemt niet weg dat je je tegelijk kan amuseren. Op Sint-Jacobs vind je tijdens One Day for Another World een stevig muziekprogramma . Met onder andere Delta Crash, Sous-Couche en nurfende Bevergem-band.

5. Omdat je twee vliegen in één klap slaat: info én amusement

We leggen je uit wat jij kan doen aan extreme ongelijkheid , en waarom eerlijke belastingen beter zijn voor mensen in ontwikkelingslanden én voor ons. New game, new rules: everybody wins.  

Een grappige Oxfam-medewerker hijst een voetbalbeker in de lucht op de Oxfam-festivalstand.

6. Omdat je simpelweg zin hebt iets te doen voor een goed doel

Ben jij zo iemand die op de Gentse Feesten toch iets meer inhoud wil, naast pintjes en ander entertainment? Dan ben je op de Oxfam-dag aan het juiste adres.

Waar en wanneer is 't te doen ?  

Waar? Gentse Feesten, Bij Sint-Jacobs. In Gent, of course. (check hier Google Maps)

Wanneer? Zaterdag 23 juli

Laat weten dat jij ook komt

Op het programma:

16u00: Bollylicious feat Lomnath Kalbelia & group:

19u00: Delta Crash (Goeie Gentse Marchandise)

20u00: Gentse Zangstonde:

20u30: Sous-Couche:

22u30: BEVERGEM - Live

00u30: Imagine No Lennon

03u00: Soldiers Of Love DJ

Thema: 

Europese Unie

Deze communicatie kwam tot stand met de steun van de Europese Unie. De inhoud ervan is uitsluitend de verantwoordelijkheid van Oxfam-Solidariteit en weerspiegelt niet noodzakelijk de visie van de Europese Unie.