World Climate March : Zelfs van op een afstand, zal Glasgow ons horen, Glasgow zal ons zien!

04/11/2021

6 november is dé actiedag van de COP26. Op die dag zullen stemmen wereldwijd weerklinken die genoeg hebben van loze beloften, zogezegde goede voornemens en lege toespraken. Het is tijd voor actie! Handel nu, handel daadkrachtig en handel rechtvaardig. Daarom nemen Youth for Climate en Oxfam België deel aan de World Climate March vanuit Brussel en organiseren ze een interactieve en visuele actie op het Muntplein.   

De World Climate March is een grote demonstratie die zowel fysiek als digitaal op 6 november in Glasgow zal plaatsvinden. Foto's en video's van over de hele wereld zullen ter plaatse worden uitgezonden om een stem te geven aan al diegenen die er niet bij kunnen zijn.  

Wij eisen echte klimaatrechtvaardigheid, echte toezeggingen  

Rijke landen, de grootste veroorzakers van koolstofemissies, hebben een morele verantwoordelijkheid tegenover de bevolkingsgroepen die het zwaarst door de klimaatcrisis worden getroffen. Toch wordt er niet naar hen geluisterd. Dit versterkt de reeds extreme ongelijkheden nog meer. Tijdens deze COP moeten rijke landen ophouden hun gewicht in de schaal te leggen om vooruitgang te blokkeren en moeten zij eindelijk concrete maatregelen nemen.   

Met deze actie willen Youth For Climate en Oxfam België iedereen de kans geven om virtueel deel te nemen aan de mars en zo steun te betuigen aan klimaatactivisten en NGO's wereldwijd, maar ook om regeringsleiders te laten zien dat we met meer zijn dan ze denken. De hele wereld kijkt toe en verwacht dat zij vandaag actie ondernemen, want morgen is het te laat.   

Praktisch

Waar? Muntplein, Brussel  

Wanneer? Op zaterdag 06 november van 10.30 tot 12.00 uur.  

Concept? Twee fitness loopbanden worden voor een scherm geplaatst waarop beelden te zien zijn van activisten uit de hele wereld, met name uit de landen die het zwaarst door de klimaatcrisis zijn getroffen. Voorbijgangers worden uitgenodigd op de loopbanden te stappen om zich te laten fotograferen/filmen en zo deel te nemen aan de Wereldklimaatmars.  

Perscontact:

Leda Broekhoven – Youth for Climate –0489 90 09 89 ledabroekhoven@gmail.com

Thème: 

Contact us

Presse francophone
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Presse néerlandophone
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonnez-vous au magazine trimestriel d’Oxfam-Solidarité. Envoyez-nous un mail à
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Suivez-nous sur Twitter.