Waarom Anne-Marie haar kleren schenkt aan het goede doel

20/09/2017

Wat doe jij met de kleren die je niet meer draagt? Je kunt ze verkopen, weggeven aan vrienden, weggooien ook al zijn ze nog te mooi, of doen zoals Anne-Marie en ze naar e5 brengen voor Oxfam.

Een goed gevoel

 
Anne-Marie bracht haar kleding naar e5 in Beveren.
“Ik vind het belangrijk dat de kleding naar een goed doel gaat. Sommige dingen zou ik nog kunnen verkopen, maar weggeven aan een goed doel geeft me een beter gevoel dan dat ik er geld voor krijg.”
 
 

Goed voor het milieu

 
Ook Daniël bracht in maart een aantal zakken binnen in de winkel in Anderlues, provincie Henegouwen.
“Door de kleding die ik niet meer aan doe naar e5 te brengen, kan ik iets goeds doen voor Oxfam. Oxfam kan deze kleren recupereren en dat is ook goed voor het milieu.”
 
 

Formule met kortingbon werkt

 
De inzamelactie is altijd een enorm succes, zegt verkoopster Sarah van de e5-winkel in Beveren.
“Mensen krijgen in ruil voor een zak kleding voor het goede doel een kortingbon van 10 euro op een bedrag van 50 euro, en dat is een formule die werkt. Zeker bij de vaste klanten. Zij wachten er weken van tevoren al op.”

 

Je kunt je kleren nog tot en met 23 september naar een winkel brengen van e5. De ingezamelde spullen worden gesorteerd en in Oxfam-tweedehandswinkels aan democratische prijzen verkocht. De opbrengst gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd.