Dag van de Solidaire Klant bij Oxfam-Tweedehandswinkels

24/09/2020

Oxfam België steekt de klassieke dag van de klant in een tweedehands jasje

Begin oktober is traditioneel de Dag van de Klant. Ook Oxfam België wil de klanten van haar tweedehandswinkels bedanken. Dat zijn er jaarlijks zo’n 450.000 verspreid over 33 winkels  in heel België.

“Tijdens de Dag van de Solidaire Klant willen we benadrukken dat shoppen bij een Oxfam-tweedehandswinkel een solidaire daad is”, vertelt Kathleen Mine, marketingmedewerker bij Oxfam Tweedehands. “Met hun aankopen steunen de klanten Oxfam België om samen tegen ongelijkheid te strijden en armoede te verslaan. Het geld dat de winkels ontvangen, financiert humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking wereldwijd en helpt Oxfam België druk uitoefenen op het beleid.”

Om hen te bedanken, geven de Oxfam-tweedehandswinkels op zaterdag 3 oktober aan alle klanten een korting van 50% op de aankoop van één product naar keuze (behalve op informaticaproducten, Fair Trade producten en boeken boven de 20€).

Vorig jaar kwamen er tijdens de dag van de Solidaire Klant tweemaal zoveel klanten langs als op een gewone zaterdag (2 500 klanten kochten toen voor bijna 25.000€). De tweedehandswinkels zagen in de eerste maanden na de lockdown hun verkoop herstellen en een sterke stijging bij de aankoop van ICT materiaal.

Over Oxfam-tweedehandswinkels

•           Oxfam-Solidariteit heeft 33 tweedehandswinkels in België: 7 winkels in Brussel, 13 in Wallonië en 13 in Vlaanderen waarvan 2 winkels in Antwerpen, 2 in Gent en 1 in Wilrijk, Mechelen, Leuven,  Genk, Brugge, Knokke, Oostende, Kortrijk en Roeselare.

•           De eerste Oxfam-tweedehandswinkel opende 55 jaar geleden in Brussel.

•           Van de 33 winkels verkopen er 23 textiel, 17 informatica, 29 boeken, 28 brocante en 6 fairtrade.

•           De Oxfam-tweedehandswinkels tellen 80 medewerkers en krijgen de steun van meer dan 1.100 vrijwilligers.

•           Meer informatie over Oxfam België en haar tweedehandsactiviteiten: www.oxfamsol.be/nl/tweedehands-winkelen